SANATATE | Rădăcina de păpădie distruge celulele canceroase

Chiar dacă mulţi o consideră o buruiană fără nicio întrebuinţare, păpădia este o plantă valoroasă, folosită atât ca aliment, cât şi ca medicament. Totuşi, tot mai multe cercetări arată că rădăcina de păpădie este una dintre cele mai puternice arme de luptă împotriva cancerului.

Despre păpădie se ştie că are proprietăţi diuretice, curăţă ficatul, ajută la tratarea alergiilor şi este un aliat bun în lupta contra colesterolului mare. Rădăcina de păpădie este o sursă bună de potasiu, vitamina A, fier, calciu, acid folic, magneziu şi vitamina C.

Cercetările realizate la Universitatea Windsor din Canada arată că rădăcina de păpădie este foarte eficientă în vindecarea şi prevenirea cancerului. Aceasta ar putea dezintegra celulele canceroase în 48 de ore, având un efect chiar mai puternic decât chimioterapia.

Astfel, tratamentul naturist pe bază de păpădie este superior chimioterapiei, întrucât vizează şi omoară doar celulele canceroase, fără a afecta şi celulele sănătoase ale corpului.

În scop terapeutic, se folosesc aproape toate părţile păpădiei. Se pot mânca frunzele, dar şi tijele de păpădie. Din rădăcina de păpădie se poate prepara ceai, tinctură sau sirop.

Foloseşte pulberea de rădăcină de păpădie

Rădăcinile păpădiei se lasă la uscat pentru 5-6 zile. Când rădăcina este suficient de uscată şi trosneşte între degete, poate fi transformată în pulbere.

Se ia câte 1 linguriţă pe zi, amestecată cu apă rece sau suc de legume şi fructe. Acesta nu este un tratament care funcţionează peste noapte. Abia în câteva luni starea ta de sănătate se va îmbunătăţi considerabil, pe măsură ce celulele canceroase vor fi distruse.

Infuzia de păpădie are efect depurativ

Taie rădăcinile în bucăţi şi pune-le în apă rece. Acest lucru ajută la îndepărtarea urmelor de murdărie rămase. După aceea, lasă-le la uscat într-un loc răcoros, ferit de soare.

Află AICI şi alte tratamente naturiste cu păpădie!

Rădăcinile mâncate crude, la fel ca şi cele uscate din care se prepară ceai, au efect depurativ, de stimulare a digestiei, sudorific şi diuretic.

Atenţie!

Păpădia este considerată a fi sigură pentru consum, însă unele persoane pot dezvolta o reacţie alergică la atingerea păpădiei. De asemenea, păpădia poate provoca aciditate gastrică şi arsuri.

Persoanele cu probeleme renale, disfuncţii ale vezicii biliare sau calculi biliari ar trebui să solicite părerea unui specialist înainte de a începe să consume păpădie sau produse ce au la bază păpădia.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close