Sanatate

SANATATE | Iată de ce afecțiuni te ferește consumul de legume verzi!

Noi studii arată că legumele cu frunze verzi au un rol important în prevenirea unor afecțiuni grave, care pot pune în pericol starea generală de sănătate.

Legumele crucifere, precum varza, broccoli și varza de Bruxelles conțin o serie de nutrienți importanți, precum fibre, folați și carotenoizi, care ajută organismul să lupte împotriva cancerului de colon, de sân sau pulmonar.

În plus, într-un studiu recent se arată că broccoli conține o substanță, numită sulforafan, care reduce riscul de apariția a cancerului la sân. Emily Ho, profesor asociat la Institutul Linus Pauling, afirmă că această substanță “oprește genele” și ajută la citirea corectă a ADN-ului  ca parte a comunicării genetice din interiorul celulelor.

Consumul de legume crucifere, proporțional cu rata de supraviețuire

Cercetările efectuate de-a lungul timpului au demonstrat că vitaminele și antioxidanții ce se regăsesc în cantități considerabile în compoziția acestor legume ajută la suprimarea poftei de mâncare și apără organismul împotriva bolilor de inimă, a cataractei și a pierderii memoriei.

Prin urmare, toate legumele cu frunze verzi sunt recomandate de către nutriționiști, putând fi consumate zi de zi, deoarece au și puține calorii.

Totodată, spanacul, castraveții, fasolea verde, mazărea, merele, strugurii și fructele kiwi sunt alimente bogate în luteină, zeaxantină, vitamina K, fier, potasiu și calciu, nutrienți care mențin buna funcționare a organismului.

Sursa: www.clicksanatate.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page