Sanatate

SANATATE | Fructe indicate pentru bolnavii de diabet

Fructoza este o formă de zahăr prezentă în fructe, care poate deveni nocivă în cazul persoanelor care suferă de diabet sau supraponderale, dacă este consumată în exces.

Așadar, nu trebuie să renunți complet la fructe, singura condiție fiind moderația. De altfel, medicii îi încurajează pe diabetici să consume anumite fructe deoarece acestea controlează nivelul insulinei în organism.

 

Iată o serie de fructe indicate pentru bolnavii de diabet:

Grepfrutul roșu – dulce, acru și suculent –  este cea mai sănătoasă opțiune în materie de fructe pentru persoanele diagnosticate cu diabet. Este recomandat să se consume jumătate de fruct zilnic.

Fructele de pădure (merișor, zmeură și afine) sunt pline de antioxidanți, sunt bogate în fibre și conțin diverse vitamine.

Pepenii, fie că e vorba de cei verzi sau galbeni, sunt bogați în vitaminele B și C, betacaroten, potasiu și licopen. O felie de pepene îți va furniza tot necesarul de vitamine pentru o zi.

Cireșele abundă și ele în antioxidanți, sunt sărace în carbohidrați și au un indice glicemic scăzut. 12 cireșe consumate într-o zi sunt suficiente.

Piersicile sunt o sursă bogată de vitamina A și C și sunt sărace în carbohidrați. În plus, conțin fibre sănătoase și potasiu.

Caisele reprezintă o opțiune sănătoasă pentru diabetici – conțin aproape zero carbohidrați, multe fibre și vitamina A. Mănâncă cel puțin o caisă zilnic.

Merele nu trebuie să lipsească din alimentația zilnică și trebuie consumate cu tot cu coajă, întrucât aceasta concentrează cea mai mare parte din antioxidanți și vitamina C.

Kiwi sunt o sursă bogată de potasiu, fibre și vitamina C. Totodată, fructul de kiwi conține carbohidrați necesari pentru diabetici.

Potocalele sunt recunoscute pentru conținutul lor bogat de vitamina C și potasiu. Alături de grepfrut, portocalele se numără printre cele mai recomandate fructe în caz de diabet.

Sursa: www.clicksanatate.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page