Sanatate

SANATATE | Cum prepari ouăle sănătos

Alege să prepari ouă în mod cât mai natural pentru sănătatea ta și a familiei tale. Iată câteva modalități de a prepara ouăle cât mai sănătos.

Prepararea oălelor într-un mod sănătos poate fi o provocare, mai ales că model de a găti oul face ca acest aliment plin de proteine să fie benefic sau dăunător sănătății. Alege să prepari ouă în mod cât mai natural pentru sănătatea ta și a familiei tale. Iată câteva modalități de a prepara ouăle cât mai sănătos.

Cum prepari ouăle sănătos – oul fiert moale

Oul fiert moale este cel mai simplu de obținut, fiind printre cele mai sănătoase. Cei mici s-ar putea să nu-l primească de la început, dar trebuie să știți că acesta este un mod de a-l prepara mult mai benefic decât prăjit în ulei sau fiert foarte tare. Oul cleios este cel mai sănătos. Pune apă la fiert, lasă să clocotească și pune ouăle în cratiță fix 2 minute. Vei obține ou moale, foarte gustos. Pune și 2-3 picături de ulei de măsline virgin, un pic de sare și de piper și obține un mic dejun sățios și foarte bun.

Cum prepari ouăle sănătos – ouă ochiuri fără ulei

Dacă ai o tigaie de teflon de calitate, nu ezita să gătești cât mai sănătos. Pune tigaia la încins, când este încinsă aruncă ouăle acolo, pune capac și lasă-le 2-3 minute. Gălbenușul nu trebuie să se întărească, altfel își pierde proprietățile nutritive de calitate superioară. Gălbenușul de ou este considerat proteină de cea mai bună calitate, dar doar dacă se gătește corect. Aruncă și 2 roșii cherry, câteva frunze de pătrunjel și ai un mic dejun pe cinste.

Cum prepari ouăle sănătos – cuiburi cu ouă

Iată o rețetă cel puțin interesantă și o modalitate de a găti oul cât mai sănătos. Ai nevoie de 2 ouă, un pic de sare și puțină brânză sărată rasă fin. Încălzește cuptorul la 200 de grade Celsius, pregătește o tavă tapetată cu hârtie de copt și apucă-te de treabă. Separă albușurile de gălbenușuri. Albușurile bate-le spumă ca pentru bezea și amestecă încet cu brânza rasă. Pune albușul în tavă, fă o gaură în mijloc și ține la cuptor 3-5 minute. Scoate tava și pune în mijloc gălbenușul de ou. Mai lasă 3 minute,scoate-le și servște-le calde, cu puțin coriandru verde presărat.

Cum prepari ouăle sănătos – ouă ochiuri în apă

Se lasă apa la fiert și când clocotește se dă focul mic și se pregătește oul. Acesta se sparge și se pune într-o ceașcă. Apa din cratiță nu trebuie să clocotească rău, se scufundă ceașca și se lasă oul acolo. O să se vadă imediat cum albușul se fierbe. Nu se lasă gălbenușul să se întărească. Se servește imediat alături de brânză și legume. Are o savoare diferită de oul fiert obișnuit, este foarte gustos și mai ales sănătos.

Ouăle se mai pot consuma și în băuturi. Poți pune gălbenuș de ou în preparate naturale cu fructe și legume stoarse, adică smoothie-uri. Gălbenușul nu se simte în băutură, dă energie și este foarte sănătos. Iarna, poți prepara o băutură excelentă pentru răceli sau gripe. Lapte fiert, amestecat cu gălbenuș de ou și miere. Alege să consumi ouăle în mod natural pentru cât mai multe beneficii.

Sursa: www.clicksanatate.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page