SANATATE | Coaja de ou, un remediu inedit

Una dintre cele mai bune surse de calciu este coaja de ou, având o compoziție asemănătoare cu oasele și dinții. Aproximativ 750 mg de calciu conține un ou de mărime medie și poate fi absorbit ușor de organism. Coaja de ou este ideală în hipocalcemii și oferă beneficii în problemele articulațiilor.

Hipocalcemia, cunoscută și sub numele de cădere de calciu, se manifestă prin tulburări digestive, senzație de amorțire a membrelor, furnicături, contracții musculare, spasme, depresie, tulburări de memorie, de ritm cardiac, senzație de lipsă de aer. Toate aceste simptome pot fi prevenite și diminuate cu ajutorul preparatelor din coajă de ou.

Aaceasta este bogată în calciu și conține cantități importante de magneziu, fier, sulf, fosfor, silicon, sodiu, potasiu, aluminiu, zinc, gelatină, colagen și aminoacizi, cum sunt metionina, cisteina, lizina, izoleucina. Elementele nutritive sunt indispensabile organismului, pentru că, printre alte beneficii aduse sănătății, mențin structura dinților și a oaselor și rezolvă problema coagulării sângelui.

Bine de știut!

Doza zilnică recomandată (DZR) de calciu diferă de la o persoană la alta și poate fi stabilită în funcție de vârstă și sex, dar e mai bine să se prescrie în urma unor analize medicale de sânge. Nu de alta, dar un surplus de calciu poate face mai mult rău decât bine sănătății, deoarece se poate depune pe oase, sub formă de ciocuri.

Ideal în hipocalcemie

Nu vei mai întâmpina căderi de calciu dacă dimineața, cu cel puțin un sfert de oră înainte de micul dejun, consumi câte o linguriță de macerat din coji de ouă. Este foarte important să alegi ouă de țară sau care sunt certificate BIO și miere de albine din surse cunoscute.

Prepari maceratul din coji de ouă pe care le speli bine, ca să elimini orice resturi de pe coajă, și păstrezi pielița din interior. După ce sunt curățate, cojile se lasă la uscat, apoi se pisează cu râșnița de cafea.

Peste pulbere adaugi miere, în proporții egale, și amesteci bine, apoi lași la macerat șapte zile, într-un recipient din sticlă, închis etanș. Poți ține această cură timp de paisprezece zile sau trei săptămâni, în funcție de carența de calciu. Tratamentul are proprietăți și în creșterea masei osoase, dacă introduci în dietă alimente bogate în magneziu și vitamina D.

Macerat bun pentru copii

Pentru tulburările de creștere la copii, dar și pentru afecțiuni ca osteoporoza, paradontoza, problemele de sudare a oaselor apărute în urma fracturilor, insuficiența paratiroidiană (cu simptome de hipocalcemie și spasmofilie), medicii recomandă următorul macerat.

Pentru a-l prepara ai nevoie de o parte praf de coji de ouă, două părți miere de albine și o parte suc proaspăt de lămâie. Omogenizezi totul și lași la macerat o săptămână, timp în care agiți amestecul de trei ori pe zi. Preparatul se ține la loc răcoros și întunecos, sau chiar în frigider, iar recipientul de sticlă trebuie să fie opac și închis la culoare. Astfel, maceratul își conservă mai bine proprietățile.

Ia câte trei linguri pe zi, pe care le diluezi cu apă, ceai sau suc natural, cu 20 de minute înainte de mesele principale. Pentru copii, două lingurite de macerat pe zi sunt de ajuns. Această cură poate fi urmată timp de o lună, apoi se face o pauză de două săptămâni și se poate relua, dacă medicul consideră că este necesar.

Așa obții pudra din coji

Ca să faci preparate din coji de ouă, trebuie mai întâi să obții pulberea. Pentru asta, primul pas este să speli cojile de ouă cu apă caldă, ca să înlături orice urmă de albuș, dar nu agresiv, ca să nu îndepărtezi și membrana din interior.

Și ea conține nutrimenți valoroși pentru sănătatea articulațiilor. Poți pune cojile de ou în apă fiartă, cinci minute, ca să te asiguri că ai curățat foarte bine suprafața lor. Le lași apoi la uscat și le pisezi într-un blender sau cu o râșniță de cafea, ca să obții o pulbere fină.

Pont

Când consumi preparate din coji de ouă, introdu în dietă orice tip de ficat și ulei de ficat de cod. Acestea sunt bogate în vitamina D, care ajută la absorbția calciului.

Știai că…

…omul de știință ungur Krompeher Odon, împreună cu echipa lui de medici și biologi au studiat proprietățile cojilor de ou timp de zece ani? La finalul cercetării au aflat că acestea reprezintă o sursă de calciu biovalabil, dens și bine absorbit, dar și foarte ușor de digerat. În timpul studiului, oamenii de știință au mai scos la iveală că structura coajei de ou este similară cu compoziția dinților noștri. Cu alte cuvinte, preparatele din coji de ou pot furniza calciul necesar remineralizării dinților.

Sursa: www.clickpentrufemei.ro

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close