SANATATE | Ceapa verde întăreşte organismul

A venit primavăra şi odată cu ea avem la îndemână tot mai multe legume pline de vitamine, numai bune pentru o alimentaţie echilibrată. Printre acestea se numără şi ceapa verde.

Ceapa verde e o sursă excelentă de vitamina A şi C. Studiile au demonstrat faptul că ceapa verde are numeroase beneficii asupra sănătăţii datorită conţinutului său de nutrienţi. Cu ajutorul ei putem avea o imunitate ridicată.

De asemenea, contribuie la aportul zilnic de minerale prin conţinutul său bogat de potasiu (o ceapă asigură aproximativ 20% din necesarul zilnic) dar şi de fier, calciu şi magneziu. Astfel, un consum zilnic de ceapă verde poate creşte cu peste 10% viteza de gândire şi cu până la 20% viteza de memorare.

Tot ceapa verde este cea care creşte rezistenţa oaselor. Specialiştii spun că la persoanele care consumă aproape zilnic ceapă, numărul fracturilor este mai rar, iar copiii au o viteză de creştere mai mare

Pentru a rezista până la şapte zile, depozitaţi ceapa verde în pungi de plastic în unul din sertarele frigiderului. Aveţi grijă să nu fie aşezată în acelaşi sertar cu alimente precum ciupercile sau porumbul, care le pot absorbi mirosul.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close