SANATATE | Ce sa NU mananci la micul dejun!
Micul dejun trebuie introdus in rutina alimentara, stiindu-se ca face minuni pentru silueta. Totusi, e bine sa faci diferenta intre alimentele care sunt potrivite pentru mancat dimineata si cele pe care ar trebui sa le eviti.
Nu degeaba nutritionistii ne bat la cap cu micul dejun. Datorita lui avem un metabolism activ, poftim mai rar la bunatati ingrasatoare (regleaza nivelul insulinei responsabile de dependenta de carbohidrati ) si suntem dinamice (70% din energia data de alimentatie e asigurata de micul dejun).
Dar, oare, stim ce trebuie sa mancam dimineata? Iata cateva reguli de la care ar fi bine sa nu te abati pentru a avea o silueta de vis.
Ce sa NU mananci la micul dejun
- cereale cu zahar
- salamuri, carnati, crenvursti sau semipreparate procesate
- paine excesiv de procesata industrial
- produse de patiserie
- sucuri la cutie sau sticla
- margarina
- branza topita si alte branzeturi procesate
Imediat dupa ce ai mancat un mic dejun dulce, nivelul zaharului din sange creste vertiginos, ca apoi sa scada brusc, fapt care determina pofta nebuna pentru dulciuri sau grasimi si o stare generala de apatie.
Acelasi lucru se intampla si daca mananci prea mult sau prea gras de dimineata.
Micul dejun la care viseaza corpul tau
Orice mic dejun sanatos trebuie sa contina proteine si fibre. Proteinele le poti lua din:
- oua, lactate si carne slaba
iar fibrele din:
- cereale integrale (fara zahar adaugat), legume si fructe.
Daca nu ai timp sa mananci dimineata acasa si trebuie sa iei micul dejun “in mers”, fa-ti un sandvis sau pune-ti in geanta, intr-o cutiuta, o mana de fructe uscate, alune, nuci sau goji.
cosmopolitan.ro