Sanatate

SANATATE | Ce beneficii pentru sănătate au semințele de susan

Au gust plăcut și pot fi folosite atât la mâncăruri, cât și la dulciuri, pentru că aroma lor dă savoare și un gust care trezește amintiri. Însă aceste semințe nu sunt doar gustoase, ci și foarte hrănitoare și sănătoase.

Știai că semințele de susan conțin poate la fel de multe proteine ca ciupercile și carnea? De beneficiile susanului pentru sănătate s-au prins și egiptenii antici, care îl foloseau la mâncare, dar și ca tratament încă de acum 3.600 de ani.

În arhivele istoriei, susanul apare pe lista cu remedii naturiste cel mai des utilizate. Pe bună dreptate, pentru că femeile consumau un amestec de susan cu miere, deoarece credeau că este un elixir al tinereții și al frumuseții.

Pe de altă parte, soldații romani mâncau susan înainte să meargă la luptă, ca să prindă puteri și să aibă energie mai multă.

Compoziția miraculoasă a semințelor

De ce pot fi semințele de in considerate adevărați doctori anticolesterol și nu numai? Pentru că în structura lor se găsește apă în proporție de doar 5%, restul fiind compus din 50% grăsimi, 25% carbohidrați și 20% de proteine.

Compoziția lor este formată din minerale și vitamine prețioase pentru organism, printre care amintim: calciu, fosfor, zinc, seleniu, potasiu, cupru, mangan, magneziu, vitaminele din complexul B, precum B1, B2, B3, B5, B6, vitamina A, vitamina E și triptofan.

În plus, semințele mai conțin și acid oleic și acid linoleic, adică acizi grași esențiali Omega-3, care protejează inima de afecțiuni și complicații ale acestora.

Reduc colesterolul „rău“

Printre beneficiile pe care le aduc aceste semințe pentru sănătate se numără și proprietatea de a scădea nivelul de colesterol „rău“ din sânge. Acest beneficiu este dat de substanța numită sesamină, care ajută la întărirea sistemului imunitar și la prevenirea dezvoltării tumorilor.

Introdu-le în meniul zilnic, dar nu exagera, pentru că au destule calorii și, în timp, te poți trezi cu kilograme în plus. Dau un gust delicios dacă sunt amestecate în aluat de pâine, de exemplu.

Grăbesc cicatrizarea

Seminţele de susan ajută la fixarea magneziului în organism, dar și a calciului, zincului şi fierului. Pisează semințe și amestecă-le cu puțin ulei de susan, apoi aplică pe arsuri și iritații. Vei vedea cât de repede se grăbește cicatrizarea lor.

Împiedică dezvoltarea cancerului

Din studii ample în domeniu, s-a descoperit că aceastea conțin anumiți antioxidanți, puternici, care mențin pielea tânără. Tot acești compuși miraculoși pentru sănătate, numiți lignani, pot înhiba apariția tumorilor și le pot stopa evoluția, dacă acestea există în corp.

Mai mult decât atât, acest compus a dovedit că poate exercita un efect similar unui antidepresiv.

Sursa: www.clickpentrufemei.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Share This Article:

close

error: Alert: Content is protected !!