Diverse

SANATATE | Ce beneficii are consumul de radacinoase

Daca doresti sa diversifici alimentatia personala si a intregii tale familii, incepe cu legumele radacinoase! Sunt sarace in calorii si grasimi, insa bogate in vitamine, minerale si alti nutrienti esentiali pentru organismul uman. Afla mai jos care sunt beneficiile radacinoaselor si cum sa le incorporezi in alimentatie!

Radacinoasele sunt ieftine si se gasesc din abundenta in piete, in special in sezonul rece. Deoarece cres direct in pamant, radacinoasele sunt capabile sa absoarba cantitati mari de minerale si alti nutrienti din sol. Radacinoasele pot fi consumate pe tot parcursul anului, insa in sezonul rece ofera organismului carbohidrati esentiali si energie de lunga durata.

Ce contin radacinoasele

Legumele radacinoase sunt bogate in carbohidrati complecsi, care ajuta la metabolizarea zaharului din sange si care ofera organismului energia de care are nevoie pentru a functiona corect. In plus, radacinoasele sunt bogate in vitamina C, beta-caroten, potasiu, fosfor, magneziu si fier.

Pe langa carbohidratii care ofera energie, radacinoasele sunt bogate in fibre alimentare, esentiale pentru sistemul digestiv. Antioxidantii din radacinoase protejeaza organismul de efectele nocive ale radicalilor liberi, care cauzeaza cancer si imbatranire prematura.

Beneficiile consumului de radacinoase

Datorita cantitatilor mari de antioxidanti, radacinoasele sunt benefice atat pentru sanatatea fizica, cat si pentru sanatatea mentala. Legume precum morcovi, cartofi dulci, pastarnac sau gulii contin cantitati mari de vitamina C si beta-caroten care elimina toxinele din sange si care previn hipertensiunea, afectiunile cardiace si infarctul.

Beta-carotenul este esential pentru sanatatea ochilor si a pielii si ajuta la prevenirea cancerului si a cataractei. Radacinoasele sunt de mare ajutor si in prevenirea afectiunilor cardiace si reducerea nivelului de colesterol din sange. In plus, intaresc sistemul imunitar si tin gripa la distanta.
Radacinoasele sunt benefice si in curele de slabire, datorita cantitatilor mari de nutrienti pe care ii contin si care potolesc foamea.

Cum sa consumi radacinoasele

Legumele radacinoase pot fi consumate atat crude, cat si gatite. Sunt ideale in supe, tocanite si salate. Insa, pentru a te bucura de toate mineralele si vitaminele pe care le contin, este indicat sa le consumi proaspete, in stare cruda, atat in salate, cat si in sucuri naturale.

Sursa: www.sanatate.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page