SANATATE | Beneficiile consumului de ficat

Ficatul este un aliment delicios apreciat de foarte mulți gurmanzi. Acest aspect este extraordinar; acest preparat are un aport important de nutrienți pentru organism și nu ar trebui să lipsească  dintr-o alimentație corectă. Iată care sunt beneficiile consumului de ficat!

Beneficiile consumului de ficat sunt numeroase

În primul rând, este bine cunoscut faptul că acest preparat este prima recomandare a nutriționiștilor în prevenirea anemiei. În 100 g ficat se găsesc între 4 și 12 mg fier ușor asimilabil. Practic, 100 de grame de ficat conține de trei ori mai mult din necesarul zilnic de vitamina B12, această vitamină ajutând Acesta în producerea globulelor roșii și in prevenirea anemiei.

În plus, chiar dacă nu vă așteptați la acest lucru, ficatul conține și numeroase vitamine printre care A, B, C, D. Dacă ne oprim doar asupra vitaminei A vă pot spune despre aceasta că ne crește rezistența la infecțiile pe care le-am putea „căpăta” în sezonul rece.

În plus, așa cum bine știți, în mod normal, alimentele de origine animală nu conțin vitamina C, însă ficatul este o excepție, furnizându-ne 20 mg vitamina C la 100 g.

După cum bine observați, beneficiile consumului de ficat sunt numeroase. Acesta conține și vitamina D. Vitamina D din ficat previne apariția problemelor osoase la cei mici, dar și a osteoporozei la adulți.

Pe lângă vitamine, în ficat se găsesc în cantități însemnate și zincul, cuprul, elemente cu rol important în stimularea imunității.

Pe de altă parte, ficatul este o carne slabă, conține mai puțin de 4 g grăsimi la 100 g. Datorită conținutului sărac în țesut conjunctiv și grăsimi, ficatul este foarte ușor de digerat, de aceea poate fi introdus și în regimul alimentar al copiilor mici, dar și în diete alimentare.

Printre beneficiile consumului de ficat se regăsește și faptul că menține pielea, părul și unghiile sănătoase

Beneficiile consumului de ficat nu se opresc aici. Ficatul are un aport ridicat de acid folic. Din acest motiv, este un preparat recomandat femeilor însărcinate, dar și reprezentantelor sexului frumos care își doresc să aibă un copil.

Ficatul conține și seleniu. Această substanță ajută ca glanda tiroidă să se mențină sănătoasă. În plus, nu mai vorbim despre faptul că ficatul menține pielea, părul și unghiile sănătoase. Aceste beneficii se datorează conținutului de proteine și fosfor. Proteinele sunt responsabile de buna dezvoltare a organismului și oferă un aspect sănătos al mușchilor.

Fosforul conținut de ficat ajută la menținerea unei danturi sănătoase și a unor oase rezistente. Pe de altă parte, ficatul este o sursă bună de niacină, substanță minerală fără de care organismul s-ar îmbolnăvi de pelagra, o boala care se manifestă prin delir, diaree și inflamarea membranelor mucoase.

Sursa: www.clicksanatate.ro

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close