Important

SANATATE | 9 trucuri ca să slăbeşti rapid după o iarnă grea

Surplusul de kilograme este firesc după o iarnă geroasă dar poate fi nedorit şi inestetic. Dacă vrei să te pregăteşti pentru a arată cât mai bine în garderoba de primăvară, încearcă 9 trucuri ca să slăbeşti rapid după o iarnă grea.

Nu sări peste micul dejun!

Dacă iei micul dejun la timp, la cel mult o oră după trezire, te poţi bucură de o masă satisfăcătoare care să-ţi dea energie pentru mai mult timp. Cerealele integrale şi ouăle îţi asigură necesarul de fibre şi proteine pentru câteva ore şi sunt un mic dejun de succes pentru a scăpa de kilogramele în plus.

Limitează consumul de carbohidraţi!

Renunţă la porţiile mari de paste, orez sau la pâine. Atunci când corpul primeşte mai puţini carbohidraţi şi îşi consumă resursele, vei observă şi o scădere puternică în tendinţa organismului de a reţine apa. Legumele, alunele şi nucile sunt cea mai bună sursă de carbohidraţi când încerci să slăbeşti rapid pentru primăvară.

Fă mişcare corect!

Dacă începi un regim de exerciţii fizice în care mergi de trei ori pe săptămâna la sală, corpul tău va avea nevoie de mult mai multe substanţe nutritive pentru a face faţă. Înlocuieşte exerciţiile fizice agresive cu mai multă mişcare, renunţă la lift în favoarea scărilor şi propune-ţi să te mişti de fiecare data când vorbeşti la telefon.

Găteşte urzici!

Urzicile îţi oferă un conţinut nutritiv ridicat combinat cu un număr redus de calorii. Bogate în potasiu, calciu, fier şi vitaminele A, B şi C, urzicile sunt unul dintre alimentele de primăvară care îţi pot ţine sub control poftă de mâncare.

Stabileşte un program corect de mese!

Că să porneşti în forţă metabolismul încetinit de iarnă, uită de mesele copioase şi propune-ţi să mănânci câte puţin de 5-6 ori pe zi. Dacă le răspândeşti egal de-a lungul zilei, mesele mai mici îţi vor oferi şi un plus de energie.

Înlocuieşte dulciurile cu cireşe şi caise!

Primăvară este cel mai bun moment să renunţi complet la dulciurile cu zahăr rafinat. Cireşele sunt o gustare delicioasă care te ajută la slăbit prin calităţile antioxidante şi numărul redus de calorii. Spre sfârşitul primăverii apar şi caisele, care oferă o doză generoasă de fibre şi vitamina A şi îţi potolesc pofta de mâncare.

Schimbă rutină de fitness!

Corpul tău se adaptează rapid la repetarea exerciţiilor şi efectele apar tot mai greu. Dacă decizi să mergi la sală, nu insistă asupra unei grupe musculare mai mult de trei săptămâni. Schimbă rutină de fitness şi vei obţine rezultate mai satisfăcătoare pe termen mediu şi lung.

Bea apa şi ceai de mentă!

Uită de sucurile acidulate şi bea apa din belşug, cel puţin 8 pahare pe zi, alături de ceai de mentă şi sucuri de fructe neîndulcite. Menta proaspătă contribuie la limitarea poftei de mâncare. Studiile de specialitate au demonstrat că până şi mirosul mentei verzi te ajută să consumi mai puţine calorii.

Nu uita de odihnă!

Somnul este cel mai bun ajutor pe care i-l poţi oferi corpului tău, alături de o dietă echilibrată, că să-l pregăteşti pentru lunile calde. Soluţia nu este trezirea mai târziu. Încearcă să te culci mai devreme, pentru a-ţi ajută corpul tău să se adapteze la dietă de primăvară.

eva.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page