Iti propunem sa descoperi in articolul curent cum ar trebui sa dormi in functie de problemele pe care le ai. De asemenea pe ultima pagina a articolului ti-am pregatit o schema care cuprinde cele mai importante informatii pe care ar trebui sa le retii.

CUM SA DORMI DACA AI DURERI DE SPATE

Pentru durerile de spate, in special cele localizate la nivelul mijlocului, dar si pentru persoanele care sufera de afectari la nivelul nervilor paravertebrali, cu iradiere pe picior, sunt recomandate 3 pozitii de somn.

SOMNUL CU DOUA PERNE

Se doarme pe spate, cu o perna sub cap si alta perna sub genunchi. In acest fel coloana este intinsa, iar zonele de presiune de la nivelul acesteia devin relaxate.

pozitie somn pentru dureri de spate

POZITIA FETUSULUI CU PERNA INTRE GENUNCHIEste o pozitie de somn recomandata atat celor care sufera de dureri de spate, cat si celor cu afectiuni la nivelul genunchilor. Aceasta pozitie previne si escarele la nivelul genunchilor la persoanele imobilizate la pat pe termen lung.

pozitie somn pentru dureri de spate

SOMNUL PE BURTA CU DOUA PERNE

Se doarme pe burta, cu doua perne, una asezata sub cap si cealalta asezata sub bazin. Este o pozitie mai dificila, recomandata in special celor care chiar nu pot dormi pe spate, in prima pozitie. Daca aveti dureri la nivelul umerilor si gatului, evitati aceasta pozitie.