SANATATE | 6 alimente care îți întăresc organismul

O alimentație sănătoasă oferă organismului un avantaj deloc de neglijat în lupta împotriva eventualelor afecțiuni. În plus, ceea ce mâncăm ne ajută, sau nu, să obținem sursa zilnică de energie de care avem atâta nevoie.

Pe de altă parte, alimentația sănătoasă contribuie esențial și la o mai bună functionare a organismului. Iată șase alimente pe care vă puteți baza zilnic și care nu ar trebui să lipsească de pe masa voastră :

1. Afinele

Conțin foarte mulți antioxidanți – acele molecule magice care pot ajuta la prevenirea unor serii de maladii. Pigmenții antioxidanți care îi dau fructului culoarea albastră luptă împotriva bolilor de inimă, cancer, orbire și pierderii de memorie.

De asemenea, sunt de mare ajutor atunci când vine vorba de prevenirea infecțiilor tractului urinar (practic, previn lipirea bacteriilor de pereții vezicii urinare).

2. Ulei de măsline

Avantajul principal al uleiului de măsline este că acesta scade “colesterolul  rau” (LDL) și-l  crește pe cel ” bun” (HDL), datorită grăsimilor sale monosaturate.

Pe de altă parte, uleiul de măsline este ambalat cu antioxidanți numiți fenoli. Aceștia pot proteja pereții arterelor de acumularea colesterolului.

3. Iaurtul

Acesta este o mare sursă de consolidare a calciului în sistemul osos, dar puterea reală se află în bacteriile benefice vii, cunoscute  ca probiotice, care reduc creșterea bacteriilor dăunătoare din intestin.

Consumând mai mult iaurt v-ar putea ajuta în lupta împotriva bolilor inflamatorii intestinale precum ulcere, infecții ale tractului urinar și infecții vaginale.

4. Ovăzul

Scade presiunea sanguină și nivelul colesterolului datorită beta-glucanului, acesta fiind un fel de fibră solubilă. O cană (250 de ml) oferă instant suficient beta – glucan pentru scăderea colesterolului din sânge cu aproximativ 5% și riscul de atac de cord cu aproximativ 10% .

5. Scorțisoara

Este una dintre cele mai puternice mirodenii vindecătoare. A devenit cel mai faimos condiment pentru abilitatea sa de a îmbunătăți controlul glicemiei la persoanele cu diabet zaharat. Poate ajuta la prevenirea formării cheagurilor de sânge și are proprietăți antibacteriene și anti – inflamatorii .

6. Fasolea

Este și ea extrem de grozavă pentru organism. Ea este bună pentru inima ta, în mare parte datorită  fibrelor solubile care absorb colesterolul; astfel organismul are timp să lupte împotriva lipirii acestuia de pereții arterelor. Studiile arată că dietele bogate în fibre solubile pot reduce colesterolul cu 10 până la 15%. De asemenea, un studiu recent a clasat fasolea printre alimentele antioxidante de top .

Sursa: www.clicksanatate.ro

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close