Alte sporturiInternationalSport

România a depășit Japonia, Belgia și Croația la biatlon. Ce rezultate au obținut sportivii români! – FOTO

România ocupă locul 16 în clasamentul pe națiuni în probele masculine de biatlon și locul 18 pe națiuni în probele feminine, după primul trimestru de competiții din sezonul de iarnă 2022-2023.

Performanța obținută de sportivii români vine după 6 competiții desfășurate până acum din totalul de 24, câte sunt prevăzute în calendarul oficial de concurs.

Echipa masculină a României la biatlon a obținut până acum un total de 1289 de puncte, ceea ce ne plasează pe locul 16 din 28 în clasamentul pe națiuni. Primele locuri în clasament sunt ocupate de Norvegia (2594 puncte), Germania (2336 puncte) și Franța (2270 puncte).

Performanța sportivilor români până în acest moment este una excelentă și deloc de neglijat, având în vedere că sportivii din Polonia ocupă locul 17 (1076 de puncte), în vreme ce Belgia se situează pe poziția 20 (757 puncte), Japonia pe 22 cu 582 de puncte, Coreea pe locul 25 (353 puncte) și Croația se află abia pe poziția 27 cu 155 de puncte.

În clasamentul feminin, România ocupă în acest moment poziția 18 cu 828 de puncte și devansează astfel Japonia (locul 19 cu 792 de puncte), Belgia (locul 24 cu 477 de puncte, Coreea (locul 25 cu 278 de puncte) și Croația (locul 26 cu 106 puncte)

„Trebuie aplaudată și susținută performanța sportivilor ce reprezintă România în probele de biatlon, atât masculin cât și feminin, care ne plasează țara pe locuri excelente după primul trimestru al calendarului competițional. Suntem pe locul 16 mondial pentru echipa masculină, într-un clasament dominat prin tradiție de țările nordice, dar și de către francezi, germani și italieni. În proba feminină, ocupăm poziția 18 din 26 de națiuni și devansăm la puncte Japonia, Belgia, Coreea sau Croația. Valoarea și performanțele acestor sportivi demonstrează că sporturile de iarnă merită o susținere mai mare din partea tuturor celor responsabili de acest lucru, având în vedere că resursele noastre sunt limitate la nivel de Federație. Acești sportivi merită condiții mai bune de pregătire, echipamente mai performante, un staff mai numeros. Punctele obținute la finalul acestui sezon competițional internațional și poziția pe care România se va clasa va determina numărul de sportivi cu care vom participa la Jocurile Olimpice de Tineret 2024, din Coreea de Sud”, declară Puiu Gaspar, Secretar General al Federației Române de Schi-Biatlon.

În perioada 9 noiembrie – 4 decembrie, a avut loc la Kontiolahti (Finlanda), IBU World Cup (Cupa Mondială a Uniunii Internaționale de Biatlon). România a fost reprezentată în proba masculină de Dmitrii Shamaev, George Buta, George Coltea și Raul Flore, iar la feminin de Natalia Ushkina, Anastasia Tolmacheva, Andreea Mezdrea, Elena Chirkova.

Între 8-11 decembrie s-a desfășurat BMW IBU World Cup la Hochfilzen (Austria). În probele masculine, reprezentanții României au fost George Buta, George Colțea, Dmitrii Shamaev și Raul Flore, iar în probele feminine au concurat Natalia Ushkina, Elena Chirkova și Andreea Mezdrea.
În perioada 15-18 decembrie, a avut loc BMW IBU World Cup la Annecy-Le Grand Bornand (Franța). George Buta, Dmitrii Shamaev și Cornel Puchianu au reprezentat România la masculin, iar la feminin au concurat Anastasia Tolmacheva, Natalia Ushkina și Elena Chirkova.

În perioada 5-8 ianuarie, la Pokljuka (Slovenia), se desfășoară noi etape BMW IBU World Cup.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button