Important

RETETA ZILEI | Supa cremoasa de pui

De ce e buna buna supa asta? Pentru ca e cremoasa, dar nu ca o supa crema; pare ca ar fi plina de smantana, dar totusi e facuta cu iaurt iar leusteanul, leurda si prazul merg impreuna mai bine decat va inchipuiti!

Ingrediente pentru 6-8 portii:
– 2 pulpe mari de pui (intregi)
– o legatura morcovi noi
– o legatura leurda
– un fir de praz
– un fir mai gros de pastarnac
– o gulie
– o legatura leustean
– 2 galbenusuri
– 400 ml iaurt grecesc
– 2 linguri ulei de masline
– sare si piper dupa gust
– un praf de nucsoara

Spalam bine pulpele de pui si le punem la fiert in 2,5 litri de apa cu sare, la foc moderat. Supa trebuie spumata foarte bine si cand carnea nu mai face spuma, punem morcovii, gulia si pastarnacul, toate curatate si taiate bucati mari.

Lasam sa fiarba pana legumele sunt moi si furculita intra bine in carne. Scoatem pulpele, le curatam de piele si taiem toata carnea cubulete. Intr-o tigaie incingem uleiul de masline si calim 1-2 minute prazul taiat marunt (cu tot cu partea verde), apoi adaugam leurda maruntita si le calim impreuna alte 2 minute, apoi punem carnea de pui taiata cubulete, condimentam cu sare, piper si nucsoara si le lasam cateva minute la foc mic, sa se intrepatrunda aromele.

Separat, amestecam iaurtul si galbenusurile si cu ele dregem supa de carne (ma refer aici la supa in care au fiert pulpele si legumele, carnea am scos-o si am taiat-o cubulete, iar legumele au ramas in supa).

Punem si leusteanul taiat marunt si le lasam toate sa dea cateva clocote impreuna, apoi le dam prin blender pentru a obtine supa cremoasa. Nu va fi ca o supa crema, ci mult mai linchida, insa foarte gustoasa.

In crema obtinuta punem si amestecul de praz, leurda si carne, amestecam bine si mai gustam o data pentru a vedea daca mai trebuie condimente.

Supa merge servita alaturi de crutoane, dar sincera sa fiu, parca tot mai buna e asa simpla. Are textura, are multe arome combinate si mai ales, are iz de leustean! Ce mai puteti pune in supa? Pai, alaturi de praz si leurda puteti folosi o mana de spanac, una de urzici, o legatura de loboda si una de macris iar in loc de leustean, puteti aroma supa cu patrunjel, marar sau  tarhon. Si ce e cel mai important: puteti sari carnea de tot din combinatia asta!

 

POFTA BUNA!

 

Teo’s kitchen

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page