Important

RETETA ZILEI | Rulouri din pui impachetate in foi

Ingrediente

Un piept mare de pui dezosat,
sare,
piper,
plante aromatice de la Provence,
un sfert de capatana mica de varza rosie,
100 g orez cu bob rotund,
4 sfere(cat nuca) de spanac congelat,
cateva fire de patrunjel verde,
6 foi de placinta din comert,
ulei de masline,
2 galbenusuri,
100 g mieji seminte de floarea soarelui

Mod de preparare

Carnea se taie in 4 bucati late si subtiri care se intind cu grija,cu un ciocan de snitele,se sareaza si pipereaza,se comdimenteaza cu plante arometice si se dau la rece cateva minute.

Intre timp pregatim umplutura; varza rosie se taie fasiute subtiri care apoi se freaca cu sare si se caleste in putin ulei de masline.Se lasa sa se raceasca.Orezul spalat se fierbe in apa cu sare ,se scurge bine si se lasa la racit. Spanacul dezghetat se sareaza si se amesteca cu patrunjelul tocat fin.Foile de placint suprapuse se taie in 4 bucati dreptunghiulare,egale.

Pe fiecare dreptunghi de foi se pune cate o bucata de piept intins si condimentat apoi se intinde un strat de varza calita,deasupra un strat de orez si ultimul ,un strat de spanac cu verdeata.

Se ruleaza strangand cu tot cu foile de placinta,obtinand pachetele, ca sarmalutele care se vor aseza una langa alta , intr-o tavaita ,se stropesc bine cu ulkei de masline apoi se vor unge deasupra cu galbenus de ou si deasupra se presara mieji de seminte de floarea soarelui prajite si usor zdrobite ,cu un sucitor. Se da la cuptor,cca.25 de minute ,pana se rumenesc frumos. Se servesc calde cu o salata de sezon.

 

goodfood.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page