Important

RETETA ZILEI | Roşii umplute cu orez

Ingrediente

8-10 roşii mijlocii bine coapte, tari
1 ardei gras kapia roşu, nu foarte mare
1-2 cepe
1 legătură de mărar verde tocat fin
1 ceaşcă orez
1 morcov tăiat şi dat pe răzătoarea fină
sare, piper, pătrunjel verde pentru ornat

Mod de preparare

Se toacă mărunt ceapa şi se căleşte în ulei până devine aurie. Se adaugă morcovul ras fin, ardeiul tăiat mărunt şi se mai lasă un pic la călit. Se adaugă orezul şi puţină apă, sare şi piper, după gust, se pune şi mărarul şi se lasă să fiarbă la foc mic înăbuşit până când se umflă orezul.

Separat, roşiilor li se taie un căpăcel prin care se scobesc de miez cu o linguriţă. Ce am obţinut se toacă mărunt şi se pune tot peste orezul care în curând va fi gata. Cu amestecul obţinut umplem roşiile.

Se aşază cu grijă într-o cratiţă. Dacă mai rămâne umplutură, se poate pune, de asemenea, în cratiţă. Se pune un strop de ulei de măsline, apa combinată cu suc de roşii şi din nou sare şi piper astfel încât în cratiţă să avem cam un deget şi jumătate de lichid.

Se pune cratiţa în cuptorul încălzit la 180ºC şi se lasă cam 45min. până se pătrund şi roşiile. Când e gata, se scoate şi presară pătrunjel proaspăt tocat. Dacă nu e post, putem pune şi puţină smântână.

 

POFTA BUNA!

 

goodfood.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page