RETETA ZILEI | Paté de macrou afumat cu hrean
Ingrediente
PENTRU PATÉ
25g de unt fară sare, topit
coaja rasă de la jumătate de lămâie
160g de macrou afumat dezosat
1 ceapă verde, tocată
PENTRU UNTUL DE HREAN
15g unt, plus extra pentru servit
1 linguriţă de sos de hrean picant, plus extra pentru servit
1 linguriţă de pătrunjel, tocat fin, plus câteva frunze întregi
O baghetă, pentru servit
Mod de preparare
Se aşază în robotul de bucătărie untul topit, coaja de lămâie, macroul şi ceapa verde şi se procesează până se obţine o cremă omogenă. Se răstoarnă într-o formă şi se netezeşte deasupra.
Pentru sos, se topesc 15g de unt cu hreanul, după care se adaugă pătrunjelul. Se adaugă cu grijă peste paté, astfel încât să îl acopere integral. Se presară deasupra câteva frunze de pătrunjel şi puţin piper negru proaspăt măcinat, apoi se dă la rece să se întărească untul.
Se serveşte cu pâine, unt şi un plus de sos de hrean.
POFTA BUNA!
goodfood.ro