Important
RETETA ZILEI | Pasca umpluta cu ciocolata
Ingrediente
- 300 g aluat de cozonac
- Umplutura:
- 150 g cacao neagra
- 150 g zahar
- 30 g amidon
- 8 galbenusuri
- esenta de vanilie
- 30 ml lapte
- 200 g unt
- 3 linguri (pline ochi) smantana groasa
Mod de preparare
Pentru baza am folosit aluat pentru cozonac.
Umplutura:
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin ca o crema. Se adauga cacaoa, laptele si amidonul. Dupa ce s-a omogenizat totul se pune vasul la foc mic (sau la bain marie) si se amesteca incontinuu pana incepe sa se ingroase. Se lasa putin la racit, apoi se adauga untul moale si smantana.
Intr-o tava detasabila (26 cm diametru) tapetata cu hartie de copt se intinde aluatul, ridicand putin si pe peretii formei, formand o bordura.
Se toarna umplutura, apoi se da la cuptor la foc mediu, timp de 1 ora, pana umplutura incepe sa capete consistenta.
Se lasa la racit in forma, se scoate inelul detasabil si se orneaza dupa preferinta.
POFTA BUNA!
bucataras.ro