Important

RETETA ZILEI | Ouă Benedict cu somon afumat

Perfecte pentru un mic dejun servit târziu. Această reţetă este perfectă pentru 2 persoane, dar părerea mea este că o singură porţie este suficientă pentru un mic dejun uşor, servit târziu – de fapt contează cât de foame îţi este.

Ingrediente

1 lingură de oţet de vin alb
4 ouă cât mai proaspete
300g de spanac
25g de unt, pentru prăjit şi uns
2 chifle, tăiate în două
4 felii de somon afumat, de cea mai bună calitate

PENTRU SOSUL OLANDEZ

2 gălbenuşuri de ou
140g de unt topit
zeama de la o jumătate de lămâie
un praf de pudră de cayenne

Mod de preparare

Pentru sosul olandez, se bat într-un bol la bain-marie gălbenuşurile cu 2 linguri de apă fierbinte. Se adaugă treptat untul topit (excepţie făcând restul lăptos de unt care rămâne pe fund) până se omogenizează. Se adaugă zeama de lămâie şi se asezonează cu piper şi sare după gust, apoi se dă deoparte.

Se pun apa şi oţetul la fiert într-o oală nu foarte adâncă şi nu se adaugă sare decât după ce dau în clocot; se adaugă ouăle în apă şi se fierb pentru 2 minute. Se scot cu o spumieră şi se răcoresc în apă rece.

Se căleşte într-un wok spanacul cu un cub de unt până se înmoaie, se scurge şi se condimentează.

Se încinge grătarul aragazului. Se aşază chiflele pe o tavă, cu partea tăiată în sus şi se lasă la cuptor până se rumenesc. Se scot, se dau cu unt şi se acoperă cu bucăţi de somon afumat.

Se acoperă în mod egal cu spanac, având grijă să se lase o adâncitură pentru ou. Ouăle se stropesc cu un sfert din cantitatea de sos şi se aşază din nou în cuptor aprox. un minut până se rumenesc. Se servesc calde.

 

POFTA BUNA!

 

goodfood.ro

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page