Important

RETETA ZILEI | Mini-calzone cu ricotta si salam

Despre calzone stim deja ca e o pizza inchisa, care contine ingredientele specifice pizzei in general, dar noi o sa facem azi un alt fel de calzone: cu ricotta si salam uscat.

Mai intai sa va spun despre aluat:

Daca aveti masina de paine, puneti ingredientele in ordinea asta:
– 180ml apa calduta
– 4 linguri ulei de masline
– 400g faina
– o lingurita sare
– o lingurita zahar
– 20g drojdie proaspata sau o lingurita drojdie uscata

Daca nu aveti masina de paine, amestecati drojdia proaspata cu apa, zaharul si o lingura de faina si lasati 10-15 minute, sa se activeze drojdia. Separat, cerneti faina cu sarea, faceti o gropita in mijloc, unde puneti amestecul de drojdie (dupa ce a dospit) si uleiul de masline si framantati pana aveti un aluat elastic si omogen, care nu se lipeste de degete. Il lasati la dospit intr-un loc caldut cel putin o ora sau pana isi dubleaza volumul.

Ingrediente:
– 250g ricotta
– 200g salam uscat taiat cubulete
– 50g parmesan dat pe razatoare
– busuioc (proaspat sau uscat)
– o lingura ulei de masline + ulei pentru uns
– sare, piper

Trecem ricotta prin sita si o punem intr-un bol, o amestecam cu o lingura de ulei de masline, sare, piper si busuioc dupa gust. Punem salamul, parmesanul si amestecam bine bine. Intindem aluatul in foaie subtire (1/2 cm pentru ca va mai creste) si taiem cercuri de aluat folosind un bol.

Ungem fiecare bucata de aluat cu putin ulei de masline, punem o lingura buna de umplutura si inchidem pizza bine-bine, cu degetele umede.

Asezam mini-calzone in tava, pe hartie de copt si le lasam sa dospeasca alte 20-30 minute. Intre timp, incingem cuptorul la 220º C si coacem pizza 15-20 minute sau pana se rumeneste frumos. Inainte de a le da la cuptor, putem ungem fiecare calzone cu galbenus de ou amestecat cu putina apa sau cu un amestec de 4 lingurite ulei de masline, 4 lingurite apa si un praf de sare.

Mini-calzone astea, pe langa faptul ca sunt foarte satioase si gustoase, sunt bune si reci si calde!

 

POFTA BUNA!

 

Teo’s kitchen

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page