Important

RETETA ZILEI | Gustări din ouă cu macrou afumat, sparanghel şi maioneză cu năsturel

Ingrediente

16 bucăţi de sparanghel, curăţate
PENTRU GUSTARILE DE OUA
400g de cartofi, tăiaţi în bucăţi mari
400g de macrou afumat, fără piele, tăiat în bucăţi mari
16 ouă de prepeliţă
25g de unt
2 linguri de lapte
50g de făină
2 ouă, bătute
100g de pesmet
ulei de floarea-soarelui, pentru prăjit

PENTRU MAIONEZA CU NASTUREL
100g de năsturel
1 lingură zeamă de lămâie
150ml de maioneză

Mod de preparare

Pentru gustările cu ouă, se pun cartofii într-o cratiţă mare, care se umple cu apă, astfel încât să îi acopere. Se aduce la punctul de fierbere, apoi se adaugă peştele şi ouăle de prepeliţă. Ouăle se fierb două minute, apoi se scot din cratiţă şi se lasă la răcit sub jet de apă rece.

Peştele se lasă la fiert până începe să se mărunţească, iar cartofii până se înmoaie. Se scurg, apoi se transformă într-un piure gros, folosind zdrobitorul şi adăugând lapte şi unt. Se lasă deoparte la răcit.

Între timp, se curăţă ouăle. După ce toate ingredientele s-au răcit, se ia câte o lingură din piure şi se mulează în jurul fiecărui ou, ca şi cum s-ar forma nişte găluşte. Apoi fiecare „găluşcă” se trece prin făină, prin ouăle bătute şi apoi prin pesmet. Se lasă la răcit o oră (sau peste noapte, dacă urmează să le prepari a doua zi) pentru a se întări.

Pentru maioneza cu năsturel, se toacă mărunt năsturelul şi se amestecă bine cu zeama de lămâie. Apoi se adaugă maioneza. Se opăreşte sparanghelul timp de 4 minute, apoi se răceşte sub jet de apă rece. Până aici se poate pregăti totul cu o zi înainte.

Pentru servire, se încinge o cantitate suficientă de ulei într-o tigaie. Se prăjesc ouăle până ce crusta se rumeneşte pe toate părţile. Apoi se scot pe prosoape de hârtie, care vor absorbi uleiul în exces. Se servesc cu sparanghel şi maionează.

 

POFTA BUNA!

 

goodfood.ro


Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page