Important

RETETA ZILEI | Guacamole

Variantă grozavă pentru un antreu cremos, acest guacamole este foarte bun dacă toate ingredientele sale sunt cât se poate de proaspete. Secretul este să folosiţi telul acela sub formă de pară pentru a pasa fructele de avocado, pentru că doar aşa rămân bucăţi întregi, deşi mare parte din el se va pasa frumos şi destul de fin pentru chipsurile crocante.

Ingrediente

1 roşie mare şi coaptă
3 avocado, foarte coapte, dar perfect sănătoase
1 mână frunze de coriandru, plus câteva, tocate mare, pentru servit
1 ceapă roşie mică, tocată mărunt
1 ardei iute, roşu sau verde, fără seminţe şi tocat mărunt
chipsuri tortilla, pentru servit

Mod de preparare

Cu ajutorul unui cuţit mare se striveşte roşia bine de blatul de lucru, apoi se pune într-un castron. Se înjumătăţesc cele 3 avocado şi se scot sâmburii (se păstrează unul dintre ei). Cu o lingură se scoate miezul şi se pune în castron cu roşia.

Se pun toate celelalte ingrediente în castron, se asezonează cu sare şi piper. Cu ajutorul unui tel se pasează totul împreună. Dacă nu se serveşte imediat, se pune sâmburele de avocado păstrat în guacamole (acesta va împiedica amestecul să devină maroniu), se acoperă castronul cu folie de plastic şi se ţine la rece.

Se presară cu coriandru, dacă se foloseşte, şi se serveşte cu chipsuri tortilla şi cu smântână.

 

POFTA BUNA!

 

goodfood.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page