Important

RETETA ZILEI | Green Curry Soup

Ingrediente

PENTRU PASTA DE CURRY
3 ardei iuţi verzi
1 tulpină de lemongrass
1 bucată de 2cm de ghimbir
2 frunze de kaffir lime
4 căţei de usturoi
3 şalote (sau 1 ceapă roşie mică)
1 mână de coriandru proaspăt
1 mână de busuioc proaspăt
¼ linguriţă de piper alb
1 linguriţă seminţe de coriandru
1 lingură de chimion
PENTRU SUPĂ
1 lingură de ulei
3 linguri pastă de curry
400ml lapte de cocos
50ml supă de pui sau de legume
3 linguri sos de peşte
25g zahăr de palmier sau zahăr brun
500g de creveţi decorticaţi
4-5 frunze de swiss chard (se găseşte la Metro) sau funze de sfeclă, tăiate fâşii
2-3 frunze de kaffir lime

Mod de preparare

Se macină condimentele uscate şi se toacă mărunt cele proaspete. Se mixează cu ajutorul blenderului până se obţine o pastă groasă.

Se pune uleiul într-un wok sau într-o tigaie (mare) la foc mediu, se adaugă pasta de curry şi se căleşte timp de 3-4 minute, amestecând încontinuu. Se adaugă laptele de cocos, supa, sosul de peşte şi zahărul, apoi se lasă să clocotească încet timp de 3-4 minute.

Se adaugă creveţii şi frunzele de swiss chard şi se lasă la fiert încă 4-5 minute. La sfârşit, se adaugă şi frunzele de kaffir lime. Se serveşte cu orez fiert.

 

POFTA BUNA!

 

goodfood.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page