RETETA ZILEI | Frigărui de miel Tandoori cu salată de varză şi raita
Dacă simţi efectul exagerărilor culinare din timpul Sărbătorilor, acestă delicioasă reţetă te va ajuta să îţi regăseşti echilibrul.
Ingrediente
3 linguri de iaurt grecesc sau alt iaurt gras
1 lingură de pastă tandoori (sau un amestec de iaurt cu ghimbir ras, ceapă tocată mărunt, usturoi zdrobit şi condimente după gust – cardamom, scorţişoară, chimion, cuişoare, coriandru)
175g pulpă de miel, cu grăsimea înlăturată şi tăiată în cuburi
1 legătură mică de coriandru tocat
2 lipii din făină integrală
PENTRU SALATA DE VARZĂ
1 morcov curăţat şi tăiat în fâşii cu
un curăţător de cartofi
¼ de varză albă mărunţită
1 ceapă roşie feliată
sucul de la 1 lămâie
2 linguriţe ulei de măsline
1 linguriţă boabe de muştar
Mod de preparare
Se amestecă două linguri de iaurt cu pasta tandoori într-un vas de mărime medie. Se adaugă carnea de miel, amestecând pentru ca toate bucăţile să fie acoperite de un strat de compoziţie. Se prepară raita cu iaurtul rămas, o lingură de coriandru tocat şi se asezonează, apoi se pune deoparte.
Pentru salata de varză, se amestecă toate legumele cu coriandrul rămas într-un vas mare, apoi se adaugă sucul de lămâie, ulei şi boabele de muştar.
Se încălzeşte grill-ul la temperatură înaltă. Se pune carnea de miel pe patru frigărui, se aşază pe grătar timp de 3-4 minute pe fiecare parte, până când se pătrund.
Se serveşte cu salată de varză, raita şi lipiile încălzite.
POFTA BUNA!
goodfood.ro