Important

RETETA ZILEI | Creveti Kung Pao

Ingrediente pentru 2 portii:
– 300g creveti decorticati congelati
– 50g arahide prajite si sarate
– 2-3 ardei chili macinati (sau ½ lingurita pudra de chili iute)
– o jumatate de ceapa alba medie, taiata fasii
– o jumatate de ardei gras rosu, taiat fasii subtiri
– 3 cepe verzi (numai partea alba) taiate fasii
– 2 catei de usturoi
– 3 linguri ulei

Incingem wok-ul, incingem uleiul si in el punem usturoiul taiat marunt si amestecam rapid. Usturoiul NU trebuie sa se arda, nici macar sa se rumeneasca, asa ca nu il tinem mai mult de 5-6 secunde. Punem apoi ceapa alba si ardeii, amestecam bine la foc mare, pana legumele sunt moi. Adaugam crevetii (decongelati si scursi bine de apa) si alunele, amestecam din nou.

Ingrediente pentru sosul Kung Pao:
– 2 linguri sos soia
– 2 linguri sos soia dulce
– ½ lingurita amidon
– 4 linguri apa
– ½ lingura ulei de susan
– ½ lingurita piper alb
– ½ lingurita otet de orez
– ½ lingurita zahar

Cand crevetii sunt aproape gata (isi schimba treptat culoarea), punem sosul si amestecam pana sosul se ingroasa si crevetii sunt facuti. La final punem si ceapa verde taiata fasii, mai amestecam o data pentru intrepatrunderea aromelor si tragem tigaia de pe foc.

Am servit crevetii Kung Pao cu taieteii de orez, eu i-am ales pe cei subtiri, care nu trebuie fierti, ci ajunge sa fie scufundati in apa fierbinte cateva minute (in general intre 2 si 4 minute, insa e cel mai bine sa cititi pe ambalaj, deoarece timpul de preparare variaza chiar si la vermicelli si daca ii tineti prea mult in apa, nu mai sunt la fel de gustosi, exact ca pastele normale, cand le lasam prea mult la fiert). Mancarea in sine a fost foarte buna, destul de picanta mi s-a soptit din public, asa ca mare atentie la cantitatea de chili folosita (fie ca vorbim de chili intregi, fulgi sau pudra).

 

POFTA BUNA!

 

Teo’s kitchen

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page