RETETA | Varză cu coaste de porc afumate

Ingrediente:

  • 1 varză albă, proaspătă( 2 kg)
  • 1 kg coaste de porc afumate
  • 2 cepe
  • 2 foi de dafin
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • 2 căței de usturoi
  • 1 crenguță de cimbru
  • 150 g pastă de roșii cu ardei
  • sare
  • piper
  • Pentru mămăliguță:
  • 1 l apă
  • 350 g mălai
  • 1 linguriță sare
  • 50 g unt
  • smântână pentru servit

Mod de preparare:

Se toacă ceapa și se călește în ulei încins, împreună cu usturoiul tocat mărunt.

Se adaugă pasta de roșii și se amestecă pentru 8-10 minute pe foc, apoi se adaugă varza tocată fideluță.

Se amestecă bine și se transferă într-un vas termorezistent împreună cu coastele de porc porționate, foile de dafin, grenguța de cimbru, sare și piper după gust.

Se dă vasul la cuptor pentru 45-50 de minute, sau până când ingredientele sunt preparate.

Pentru mămăliguță, se fierbe apa cu sarea, se adaugă mălaiul în ploaie și se amestecă continuu, până se hidratează bine mălaiul și mămăliguța este îngroșată.

Se încorporează untul și se transferă mămăliguța pe un platou.

Se servește bunătatea de varză cu coaste de porc afumate și mămăliguță, cu ardei iute și smântână.

Varza se poate acri, după preferințe cu zeamă de lămâie.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close