RETETA | Varză călită (de post)

Ingrediente:

  • 2 kg varză albă
  • 2 cepe
  • 200 ml ulei
  • sare
  • piper
  • 400 g roșii de grădină
  • 2-3 foi de dafin
  • cimbru
  • zeamă de lămâie după gust
  • 2 căței de usturoi
  • 1 legătură mărar verde

Mod de preparare:

Se toacă varza fideluță și se freacă cu sare și puțin piper. Se lasă așa la odihnit până se pregătesc celelalte ingrediente.
Se toacă ceapa solzișori și se călește în ulei încins, până devine sticloasă.
Se adaugă roșiile și 2 căței de usturoi și se lasă să fiarbă 10-15 minute, până rezultă un sos scăzut, apoi se adaugă varza bine scursă.
Se amestecă bine și se lasă să fiarbă până se pătrunde ușor, dar urmărim să rămână ușor crocantă, al dente.
Asezonăm varza pe parcursul fierberii, cu foile de dafin și cimbru, dar și sare și piper, dacă mai necesită.
Cu 5-6 minute înainte de stingerea focului, adăugăm mărarul tocat și zeamă de lămâie.
Servim delicioasa varză călită cu mămăliguță și ardei iute.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close