Retete

RETETA | Varză călită (de post)

Ingrediente:

  • 2 kg varză albă
  • 2 cepe
  • 200 ml ulei
  • sare
  • piper
  • 400 g roșii de grădină
  • 2-3 foi de dafin
  • cimbru
  • zeamă de lămâie după gust
  • 2 căței de usturoi
  • 1 legătură mărar verde

Mod de preparare:

Se toacă varza fideluță și se freacă cu sare și puțin piper. Se lasă așa la odihnit până se pregătesc celelalte ingrediente.
Se toacă ceapa solzișori și se călește în ulei încins, până devine sticloasă.
Se adaugă roșiile și 2 căței de usturoi și se lasă să fiarbă 10-15 minute, până rezultă un sos scăzut, apoi se adaugă varza bine scursă.
Se amestecă bine și se lasă să fiarbă până se pătrunde ușor, dar urmărim să rămână ușor crocantă, al dente.
Asezonăm varza pe parcursul fierberii, cu foile de dafin și cimbru, dar și sare și piper, dacă mai necesită.
Cu 5-6 minute înainte de stingerea focului, adăugăm mărarul tocat și zeamă de lămâie.
Servim delicioasa varză călită cu mămăliguță și ardei iute.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page