Retete

RETETA | Varză călită cu carne tocată

Ingrediente:

  • 2 kg varza
  • 1 ceapa
  • 500 g carne tocata
  • 200 ml suc de rosii
  • 2 rosii mici
  • marar uscat
  • 150 ml ulei
  • sare
  • piper
Mod de preparare:

Mai intai curatam varza de foile externe si o tocam cu ajutorul robotului. O punem intr-un castron mare si o frecam bine cu sare.

Punem o tigaie incapatoare cu 100 ml ulei. Cand acesta s-a incins punem varza bine scursa de zeama cu sare lasata. Dam focul la potrivit , punem un pahar cu apa si amestecam din cand in cand cu o lingura de lemn. Cand apa s-a evaporat iar varza s-a calit si este moale, punem sucul de rosii  amestecam si mai lasam 10 minute apoi inchidem focul.

Separat curatam ceapa de coaja si o tocam marunt.

Punem o alta tigaie cu restul de ulei si cand acesta s-a incins punem ceapa si o lasam sa se caleasca. Adaugam carnea, sare si piper dupa gust si amestecam bine.Calim in continuare pentru alte 15-20 minute. Cand carnea este gata, inchidem focul.

Intr-un vas pentru cuptor ( neuns – varza are deja destul ulei) punem un prim strat din jumatate din cantitatea de varza, apoi punem un strat de carne si acoperim cu restul de varza .

Presaram marar uscat si ornam cu rondele de rosii .

Dam vasul la cuptor la 200 grade pana ce se rumenste usor la suprafata.

Pofta buna !

Sursa: bucataras.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page