RETETA | Varză călită cu carne tocată

Ingrediente:

  • 2 kg varza
  • 1 ceapa
  • 500 g carne tocata
  • 200 ml suc de rosii
  • 2 rosii mici
  • marar uscat
  • 150 ml ulei
  • sare
  • piper
Mod de preparare:

Mai intai curatam varza de foile externe si o tocam cu ajutorul robotului. O punem intr-un castron mare si o frecam bine cu sare.

Punem o tigaie incapatoare cu 100 ml ulei. Cand acesta s-a incins punem varza bine scursa de zeama cu sare lasata. Dam focul la potrivit , punem un pahar cu apa si amestecam din cand in cand cu o lingura de lemn. Cand apa s-a evaporat iar varza s-a calit si este moale, punem sucul de rosii  amestecam si mai lasam 10 minute apoi inchidem focul.

Separat curatam ceapa de coaja si o tocam marunt.

Punem o alta tigaie cu restul de ulei si cand acesta s-a incins punem ceapa si o lasam sa se caleasca. Adaugam carnea, sare si piper dupa gust si amestecam bine.Calim in continuare pentru alte 15-20 minute. Cand carnea este gata, inchidem focul.

Intr-un vas pentru cuptor ( neuns – varza are deja destul ulei) punem un prim strat din jumatate din cantitatea de varza, apoi punem un strat de carne si acoperim cu restul de varza .

Presaram marar uscat si ornam cu rondele de rosii .

Dam vasul la cuptor la 200 grade pana ce se rumenste usor la suprafata.

Pofta buna !

Sursa: bucataras.ro

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close