RETETA | Urzici cu maioneză

Ingrediente:

  • 3 căței de usturoi
  • 4 linguri cu vârf de maioneză de casă
  • 1 lingura hrean ras
  • 1 kg urzici

Mod de preparare:

  1. Se aleg urzicile frunză cu frunză. Pentru acest fel e de preferat să nu păstrăm codițele cele mai groase. Se spală în 4-5 ape, apoi se scurg și se scufundă în apa gata clocotită.
  2. Se lasă la fiert până sunt gata (sau aproape, după preferința casei) apoi se scurg de apă.
  3. Hreanul se dă pe cea mai mică răzătoare, se amestecă în urzici și abia apoi acestea se pasează bine, fără a trasforma totul într-o pastă fără personalitate.
  4. Din două ouă de țară se face o maioneză groasă (pentru că urzicile au destulă umezeală) și se adaugă amestecului.
  5. Usturoiul se face mujdei și se pune la final.
  6. Se servește pe pâine de casă prăjită la flacără. Se decorează cu fâșii de ridiche, cu salată creață sau feliuțe de roșii.

Sursa: retete.unica.ro

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close