RETETA | Trufe de ciocolată

Vrei sa iti intampini musafirii cu un desrt usor de preparat insa delicios? Incearca o reteta simpla de trufe de ciocolata, decorate in culorile Craciunului.

Ingrediente:

  • 400g ciocolata
  • 200ml frisca lichida
  • 60g unt
  • coaja rasa de la o portocala
  • o fiola esenta de rom
  • un praf de sare

pentru decor:

  • cacao
  • pudra de zmeura
  • fistic
  • fulgi de cocos

Mod de preparare:

Intr-o cratita pentru sosuri, adauga untul, frisca lichida si sarea si pune-le pe foc. Cand untul s-a topit Rupe ciocolata bucati micute si pune-le intr-un castron. Toarna compozitia de frisca si unt, fierbinte, peste ciocolata. Amesteca bine pana cand acesata se topeste. Adauga apoi coaja de portocala si esenta de rom. Acopera vasul cu o folie alimentara si lasa-l la rece timp de aproximativ doua ore.

Intre timp, pe farfurii diferite adauga pudra de zmeura, nuca de cocos, cacaoa si fisticul taiat marunt.

Formeaza bile de marime egala din compozitia creata anterior si trece-le prin cele patru glazuri, astfel incat sa obtii un numar aproximativ egal de trufe cu fiecare glazura.

Pune fiecare trufa intr-o hartie pentru bomboane si asaza-le pe o tava. Patreaza-le la frigider pana in momentul servirii.

Sursa: retete.acasa.ro

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close