Retete

RETETA | Tort ”Ecler” fără coacere

Ingrediente:

-500 ml de lapte

-50 g de amidon

-700 g de biscuiți

-100 g de zahăr

-1 ou

Pentru glazură:

-100 g de zahăr

-50 g pudră de cacao

-3 linguri de lapte

-50 g de unt

Mod de preparare:

1. Turnați 1 pahar de lapte într-o cratiță mică.

2. Amestecați laptele rămas cu amidonul și zahărul.

3. Despărțiți albușul de gălbenuș. Adăugați gălbenușul în laptele cu amidon și amestecați. Cel mai bine e să folosiți un mixer.

4. Turnați amestecul obținut în cratița cu lapte. Puneți cratița pe foc. Faceți focul mic și fierbeți amestecul timp de aproximativ 8 minute, amestecând periodic. Lăsați să se răcească și dați-l la frigider.

5. Tapetați o formă de copt cu folie de aluminiu. Aranjați în formă 1/3 din cantitatea de biscuiți, apoi o parte din amestecul de la frigider (acesta a căpătat o consistență asemănătoare cu cea a budincii).

6. Alternați astfel straturile. Ultimul strat trebuie să-l constituie biscuiții.

7. Pregătiți glazura: turnați laptele, zahărul și pudra de cacao într-o cratiță. Puneți cratița pe foc și aduceți amestecul până la fierbere. Când amestecul va începe să fiarbă, adăugați untul. Amestecați, până untul se va topi. Luați glazura de pe foc.

Sursa: bucatarul.eu

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page