RETETA | Tort ”Ecler” fără coacere

Ingrediente:

-500 ml de lapte

-50 g de amidon

-700 g de biscuiți

-100 g de zahăr

-1 ou

Pentru glazură:

-100 g de zahăr

-50 g pudră de cacao

-3 linguri de lapte

-50 g de unt

Mod de preparare:

1. Turnați 1 pahar de lapte într-o cratiță mică.

2. Amestecați laptele rămas cu amidonul și zahărul.

3. Despărțiți albușul de gălbenuș. Adăugați gălbenușul în laptele cu amidon și amestecați. Cel mai bine e să folosiți un mixer.

4. Turnați amestecul obținut în cratița cu lapte. Puneți cratița pe foc. Faceți focul mic și fierbeți amestecul timp de aproximativ 8 minute, amestecând periodic. Lăsați să se răcească și dați-l la frigider.

5. Tapetați o formă de copt cu folie de aluminiu. Aranjați în formă 1/3 din cantitatea de biscuiți, apoi o parte din amestecul de la frigider (acesta a căpătat o consistență asemănătoare cu cea a budincii).

6. Alternați astfel straturile. Ultimul strat trebuie să-l constituie biscuiții.

7. Pregătiți glazura: turnați laptele, zahărul și pudra de cacao într-o cratiță. Puneți cratița pe foc și aduceți amestecul până la fierbere. Când amestecul va începe să fiarbă, adăugați untul. Amestecați, până untul se va topi. Luați glazura de pe foc.

Sursa: bucatarul.eu

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close