RETETA | Tort cu blat de ciocolată

Ingrediente:

Pentru blat: ● 200 g ciocolată neagră ● 50 g unt
● 1 linguriţă cafea instant ● 50 ml suc de portocale
● esență de portocală ● 6 ouă ● 150 g făină
● 50 g cacao ● 200 g zahăr + 2 linguri zahăr ● 1 praf de sare

Pentru sirop: ● 150 ml suc de portocale ● 100 g zahăr

Pentru cremă: ● 600 g cremă de brânză ● 500 ml frişcă lichidă
● 150 g zahăr ● 20 g gelatină ● 200 g ciocolată albă

Pentru decor: ● 1 portocală ● 1 plic gelatină ● 50 g zahăr
● 100 ml frişcă lichidă ● 100 g ornamente de ciocolată

Mod de preparare:

Pentru blat, topeşti ciocolata şi untul pe baie de aburi. Dizolvi cafeaua în apă clocotită. Amesteci cele două compoziţii. Adaugi 1-2 picături de esență de portocală şi sucul de portocale călduţ. Separi albuşurile de gălbenuşuri, baţi albuşurile spumă cu 2 linguri de zahăr. Mixezi gălbenuşurile cu 200 g de zahăr până devin cremă şi amesteci albuşurile cu gălbenuşurile bătute. Adaugi compoziţia de ciocolată topită şi amesteci până se încorporează totul. Combini făina cu pudra de cacao şi cu sarea, le cerni, apoi le amesteci uşor cu o lingură, de sus în jos. Torni aluatul într-o tavă tapetată. Coci 50-60 de minute la 180 °C.
Pentru sirop, amesteci sucul de portocale cu zahărul. Fierbi amestecul 5-7 minute, la foc mic, apoi îl laşi să se răcească.
Pentru cremă, înmoi gelatina în 100 ml de apă 30 de minute. Separat, mixezi crema de brânză cu zahărul. Topeşti ciocolata pe baie de aburi, apoi o amesteci cu compoziţia de brânză. Separat, baţi frişca lichidă rece până se întăreşte. Topeşti gelatina pe baie de aburi, o încorporezi în amestecul de brânză şi adaugi frişca bătută. Însiropezi blatul şi pui peste el crema de brânză cu ciocolată.

Pentru decor, pregăteşti gelatina conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Baţi frişca lichidă rece cu zahărul până se întăreşte. Portocala o cureţi de coajă şi o feliezi. Pui feliile peste tort şi torni gelatina. D e c o – rezi tortul cu cremă de frişcă şi cu ornamente de ciocolată.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close