RETETA | Tocăniță de vită

Ingrediente:

500 -700 gr carne de vita,

100 ml ulei,

4 cepe,

5 catei de usturoi,

2 linguri bulion,

1 lingurita boia de ardei dulce,

sare si piper dupa gust, c

imbru,

50 ml vin.

Mod de preparare:

  1. Carnea se taie in bucati potrivite si se caleste in uleiul incins, pana se rumeneste putin, dupa care o scoatem intr-un vas.
  2. In grasimea ramasa se pune la prajit ceapa taiata marunt  si se lasa pana se inmoaie . Se adauga usturoiul  taiat  marunt ,   boia de ardei , cateva boabe de piper, cimbru, bulionul si stingem cu vin si apa fierbinte.
  3. Dupa ce sosul a fiert se pune peste carne, se adauga sare dupa gust si se mai fierb impreuna pana ce carnea este moale.
  4. Se adauga piper dupa gust  si sare daca mai necesita.

Se serveste cu cartofi  natur sau mamaliguta.

Pofta buna!

Sursa: bucataria-romaneasca.ro

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close