Retete

RETETA | Tocăniță de praz cu pui și măsline

Ingrediente:

6 pulpe de pui dezosate si fara piele,

25 masline,

1 ceapa razuita,

2 buc praz ,

150 ml bulion de rosii,

2 foi de dafin,

sare si piper dupa gust,

cimbru uscat,

100 ml ulei,

100 ml apa.

Mod de preparare:

  1. Pulpele de pui se prajesc bine pe ambele parti in ulei incins, pana devin aurii spre roscat.
  2. In uleiul ramas se caleste ceapa si prazul ( taiat bastonase ) pentru 3-4 min.
  3. Se adauga bulionul ,apa calda,  maslinele, foile de dafin , sare si piper dupa gust.
  4. Se lasa sa fiarba cca 10-15 min pana scade bine sosul apoi se adauga carnea de pui.
  5. Se lasa sa mai fiarba cca 10  min apoi se adauga cimbru , dupa gust.
  6. Se serveste calda.

Pofta Buna!

Sursa: bucataria-romaneasca.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page