RETETA | Tocăniță de conopidă cu aripioare

Ingrediente:

800 gr  carne de pui (aripioare),

1 conopida micuta ~ 800 gr,

1  morcov,

1 ceapa,

4 linguri ulei,

5 rosii (fara seminte si pielita) ,

sare si piper dupa gust,

patrunjel verde.

Mod de preparare:

  1. Aripioarele de pui se trec prin flacara , le spalam si taiem pe jumatate.
  2. Separat, punem la fiert conopida ( desfacuta  in buchetele  ) in apa cu sare, timp de 5  min. Dupa fierbere se pune la scurs.
  3. Aripioarele se prajesc in ulei cca 5 min apoi  se scot intr-un vas.
  4. Morcovul razuit si ceapa taiata marunt  se calesc in grasimea ramasa de la aripioare, cca 5 min.
  5. Adaugam rosiile taiate  , aripioarele de pui, cca 800 ml apa calda si se lasa sa fiarba la foc mic 20 min.
  6. Adaugam buchetele de conopida , sare ,  piper dupa gust si se mai lasa sa fiarba cca 10 min.

Se serveste cu patrunjel taiat marunt.

Pofta Buna!

Sursa: bucataria-romaneasca.ro

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close