RETETA | Tocăniță de ciuperci

Ingrediente:

500 gr ciuperci proaspete, 1 ceapa, 30 ml ulei,1 lingurita de boia ardei dulce, 4 catei de usturoi, 200 ml apa , 100 ml bulion, sare si piper dupa gust, patrunjel proaspat, 300 gr malai pentru mamaliguta.

Mod de preparare:

  1. Ciupercile se curata  de impuritati si se taie felii.
  2. Ceapa se taie marunt, usturoiul se piseaza.
  3. Separat pregatim mamaliguta de consistenta mai moale.
  4. Intr-o tigaie se pune uleiul la incins, se adauga ceapa si usturoiul pisat. Se lasa cateva momente pana ceapa devine sticloasa.
  5. Se adauga boia de ardei, amestecam, adaugam ciupercile , bulionul  si apa fierbinte.
  6. Se acopera tigaia cu un capac si lasam sa fiarba la foc mic cca 25 min.
  7. Dupa ce se ia de pe foc se adauga sare si piper dupa gust.
  8. Tocanita se serveste cu mamaliguta calda si patrunjel verde taiat marunt.

Pofta buna!

Sursa: bucataria-romaneasca.ro

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close