Retete

RETETA | Tocăniță de cartofi cu ciuperci

Ingrediente:

1 kg cartofi,

400 gr ciuperci,

1 ardei gras,

150 ml bulion,

2 ceapa mare,

1/2 telina mica,

1/2 pastarnac,

1 morcov,

5 linguri ulei,

sare si piper dupa gust.

Mod de preparare:

  1. Spalam legumele  , le curatim si le taiem astfel : cartofii cuburi, ciupercile si ceapa pe jumatate apoi felii, ardeiul, morcovul si telina – cubulete.
  2. Intr-o cratita se pune uleiul (3 linguri )  la incins, adaugam – ceapa, telina, morcovul si ardeiul.
  3. Se calesc 5 min apoi adaugam 250 ml apa fierbinte.
  4. Se pun la  fiert 15 min apoi adaugam cartofii ,  bulionul , sarea , piperul  si se continua fierberea inca 15  min.
  5. Intr-o tigaie adaugam restul de ulei si prajim ciupercile pana devin usor aurii.
  6. Intr-un vas termorezistent (eu am folosit vas de lut- 2.6 litri ) se adauga mancarea de cartofi, adaugam ciupercile si introducem la cuptor pentru 30 min.
  7. Se presara cu patrunjel taiat marunt si se serveste  cu muraturi.

Sursa: bucataria-romaneasca.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page