RETETA | Tiramisu la pahar

Ingrediente:

  • 250g mascarpone
  • 200g branza proaspata
  • 200 ml frisca batuta
  • 4 galbenusuri
  • 125g zahar pudra
  • 2 linguri lichior de caise, cirese
  • 400g piscoturi
  • 8 lingurite cafea
  • 1 lingura zahar
  • 2 lingurite cacao
  • 30ml coniac
  • 50g ciocolata rasa

Mod de preparare:

Prepara o cafea tare din 8 lingurite de cafea si 300 ml apa. Indulceste cafeaua cu zahar si las-o sa se raceasca foarte bine. O poti aroma cu putina esenta de rom sau vanilie.

Intre timp bate albusurile spuma, adauga zaharul si pune totul al bain marie. Continua sa mixezi pana obtii o spuma omogena, groasa. Incorporeaza apoi in spuma de albus branza mascarpone, galbenusurile si lichiorul. Lasa totul la rece apoi amesteca foarte bine frisca.

Intr-un castron strecoara cafeaua si adauga coniacul peste aceasta. Inmoaie piscoturile timp de doua secunde in aceasta solutie. Asaza in pahare cate un strat de piscoturi, unul de crema, unul de piscoturi si inca unul de crema.

La final poti decora cu fructe sau pudra de cacao. Lasa tiramisu la rece timp de 3 ore inainte de a-l servi.

Sursa: retete.acasa.ro

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close