RETETA | Tartă de cartofi și dovlecei cu ceapă verde

Ingrediente:

2 cartofi mari
1 dovlecel
100 gr parmezan ras
1 lingura rasa faina
2 fire ceapa verde
cateva fire marar
sare, piper
chili
putin ulei

Portii: 2

Mod de preparare:

  1. Amestecam parmezanul cu faina, ceapa taiat rondele si marar tocat. Condimentam cu sare si piper.
  2. Cartofii si dovleceii ii curatam de coaja si ii taiem felii foarte subtiti, ca pentru chipsuri.
  3. Ungem o tava de 26 cm diametru cu putin ulei si asezam un strat de felii de cartofi care se vor suprapune putin. Deasupra asezam un strat de felii de dovlecel. Ungem cu foarte putin ulei(folositi o pensula sa nu scapati prea mult ulei) si presaram 1/3 din amestecul de parmezancu ceapa verde.
  4. Urmeaza apoi: iar strat de cartofi – strat de dovlecel – ungem cu ulei – presaram 1/3 dinparmezan – strat de cartofi – ungem cu ulei – presaram restul de amestec de parmezan si putin chili (optional).
    * in total vom avea 3 straturi de cartofi si intre ele 2 straturi de dovlecei.
  5. Acoperim tava cu folie de aluminiu si presam cu mainile tarta sa se lipeasca straturile intre ele. O dam la cuptor la 190C pentru 40 minute.
  6. Scoatem folia si mai lasam la cuptor inca 15-20 minute sa se rumeneasca deasupra.
  7. O feliati in tava si scoateti usor feliile pe o farfurie. Serviti caldut.

Sursa: e-retete.ro

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close