RETETA | Tartă cu prune!

Ingrediente:

Pentru aluat:
230 gr faina de grau
125 gr unt
1 ou
1/2 lingurita praf de copt
3 linguri zahar

Pentru umplutura:
25 de prune
2 linguri zahar granulat
1 lingura unt
1/2 lingurita scortisoara
4 linguri de gris

Mod de preparare:

1. Spala prunele, scoate-le samburii si taie-le in fasii mai subtiri.
2. Pune la foc mediu, intr-o oala, impreuna cu zaharul si cu scortisoara. Amesteca din cand in cand. Lasa-le sa se rumeneasca usor.
3. Amesteca faina cu praful de copt si cu untul.
4. Dupa ce ai omogenizat, adauga oul si zaharul. Omogenizeaza.
5. Imparte aluatul in doua.
6. Trece cu sucitorul peste bucata mai mare, apoi pune-o intr-o tava unsa cu putin si tapetata cu hartie de copt.
7. Toarna peste ea prunele si zeama in care s-au rumenit. Presara grisul peste prune.
8. Trece cu sucitorul si peste bucatica mai mica de aluat, dupa care imparte-o in fasii lungi si subtiri.
9. Decoreaza prajitura cu ele.
10. Baga tava in cuptorul incins la 180 de grade C, pentru vreo 30 de minute.
Serveste cu zahar pudra.

Sursă: bzi.ro

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tags: