RETETA | Tartă cu pere, cremă de vanilie și sirop de arțar

Ingrediente:

Blat de tarta:

  • 230 g unt gras(85%)
  • 300 g faina de patiserie
  • 3 linguri sirop de artar
  • 3 galbenusuri
  • 2 linguri lapte rece
  • vanilie
  • un praf de sare
  • putin amidon pentru intins foaia

Umplutura: Crema de vanilie:

  • 600 ml lapte
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri zahar pudra
  • 3 oua intregi
  • vanilie( dupa gust)
  • 4 pere mari uriase am avut eu( sau 6 potrivite)
  • sirop de artar

Mod de preparare:

Din aceasta compozitie ies doua tarte.

Pentru a prepara blatul, dam untul pe razatoare asa rece cum il scoatem din frigider, punem si restul ingredientelor si framantam alautul pana se omogenizeaza, este foarte simplu si usor, il infainam putin si-l punem la rece pana preparam crema.

Crema: Ouale se mixeaza cu un praf de sare, cu zaharul, se pune faina si putin lapte din cantitatea totala. Laptele se infierbanta, se adauga vanilia si apoi compozitia de oua. Se amesteca cu un tel pana se ingroasa si se mai lasa doua trei clocote. Se pune putin la rece.

Perele se taie in felii mai grosute.

Se imparte in doua aluatul si se intinde, daca pudrati amidon pe suprafata de intinseste foarte usor.

Se pune apoi aluatul in formele de tarta unse cu unt. Deasupra se pune crema de vanilie si apoi feliile de pere. Se stropesc perele cu sirop de artar si se coc tartele la 180 de grade pana se rumenesc frumos, la mine au stat in jur de 35 de minute.

Spor sa aveti, ca de pofta nici nu se pune problema!

Sursa: bucataras.ro

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close