RETETA | Tartă cu pere, ciocolată şi cafea

Ai nevoie de: 240 g făină + puţină pentru tapetat, 60 g zahăr pudră, 100 g unt + puţin pentru tapetat, 1 vârf cuţit sare, 5 pere, 50 g ciocolată neagră (70% cacao), 50 ml espresso (fierbinte), 1 linguriţă esenţă vanilie, 3 ouă, 100 g zahăr, 100 g nuci măcinate, 1 linguriţă praf de copt, 50 g ciocolată amăruie răzuită

Mod de preparare:

Frămânţi un aluat din 200 g făină, zahărul pudră, untul, sare şi înveleşti într-o folie de plastic şi laşi o oră la frigider. Apoi, tapetezi o formă de tartă  cu unt şi făină, aşezi aluatul în ea, înţepi cu furculiţa din loc în loc şi dai la cuptorul încins pentru 15 minute.

Speli perele, elimini coaja, codiţele şi carcasa cu seminţe şi tai pe jumătate.  Le pui pentru un sfert de oră în puţină apă clocotită pe foc. Apoi le scurgi şi le dai deoparte. Topeşti 50 de grame de ciocolată în espressoul fiebinte şi adaugi şi esenţa de vanilie.

Baţi ouăle cu zahărul până devine o compoziţie pufoasă şi amesteci cu combinaţia de espresso cu ciocolată. Apoi încorporezi nucile, restul de făină (40 g), praful de copt.

Aşezi perele peste aluatul semicopt, peste care torni umplutura şi distribui uniform. Laşi la cuptor cam 40 de minute. Scoţi din cuptor şi dai deoparte ca să se răcească şi să scoţi uşor din formă. Topeşti la bain marie fulgii de ciocolată răzuită şi cu o linguriţă înmuiată stropeşti peste tartă.

Sursa: clickpentrufemei.ro

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close