RETETA | Tartă cu mere

Ingrediente:

6-7 mere
1 pahar gris
1.5 lingurita praf de copt
1 pahar faina
1 pahar zahar
1 pahar lapte
putina zeama de lamaie

Mod de preparare este foarte simplu și rapid:

1. Cerne faina si praful de copt, apoi amesteca-le. Trebuie cernute pentru ca aluatul sa iasa mai fin.
2. Amesteca apoi cu zahar si gris.
3. Spala merele, curata-le si da-le pe razatoarea mare.
4. Stropeste merele cu zeama de lamaie, ca sa nu oxideze (sa nu se innegreasca).
5. Tapeteaza cu hartie de copt o tava cu pereti cu inel detasabil.
6. Pune un pahar din compozitia uscata in ea. Intinde cat mai bine.
7. Pune un strat de mere razuite, apoi iar un pahar din compozitia uscata, iar mere si tot asa pana la final. Ultimul strat trebuie sa fie de mere.
8. Pune laptele la fiert.
9. In momentul in care incepe sa fiarba, toarna-l peste merele din tava. Inteapa tarta din loc in loc cu un cutit, pentru ca laptele sa patrunda mai adanc.
10. Baga tava in cuptorul incins la 180 de grade Celsius, pentru vreo 50 de minute.

Sursă: bzi.ro

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tags: