Retete

RETETA | Tartă cu lămâie şi lime

Ingrediente:

Blat:

  • 300 gr. faina( plus o mana pentru infainat)
  • 180 gr. unt gras( 85%)
  • 150 gr. zahar pudra
  • 1 ou si 1 galbenus
  • vanilie
  • un praf de sare
  • 1 lingurita praf de copt stins cu o lingurita zeama de lamaie
  • coaja de la o lime si o lamaie
  • putin amidon pentru intins aluatul( sau faina bine cernuta)

Crema de lime si lamaie:

  • 750 ml lapte dulce
  • 100 gr. unt
  • 180 gr. zahar pudra
  • 1 lamaie si o lime coaja si zeama
  • 75 gr amidon
  • 4 galbenusuri
  • vanilie

Mod de preparare:

Preparare blat: Untul rece l-am dat pe razatoarea mare direct in vasul de framantat. Am adaugat oul si galbenusul, praful de sare, zaharul, coaja de lamaie si lime, faina si praful de copt stins cu zeama de lamaie si am omogenizat totul pana am obtinut un aluat, pe care l-am infainat putin si l-am dat la rece 30 de minute.

Am pus laptele la foc intr-un vas maricel, am pus in el vanilia si coaja de lime si lamaie si l-am infierbantat.

Am pus intr-un vas, amidonul impreuna cu galbenusurile, zaharul si zeama de lime si lamaie si am amestecat bine cu un tel, apoi am turnat deasupra laptele fierbinte, am omogenizat bine cu telul si am turnat compozitia inapoi in oala, am pus pe foc mic pana s-a ingrosat, am lasat cateva minute apoi am tras vasul de pe foc si am adaugat untul. Am amestecat foarte bine si am racit crema.

Aluatul pentru blat l-am intins pe o foaie de copt presarata cu putin amidon apoi l-am mutat intr-o forma de copt( cu tot cu foaie). Am decupat marginile si am pus deasupra o alta foaie de copt iar in mijloc o cana de boabe de fasole( ca sa previna ridicarea aluatului).

Am copt blatul 15 minute la 180 de grade si apoi am luat foaia cu fasole de pe blat, am mai lasat putin la rumenit…deci aici atentie…la neatentie…neaparat!

Cand s-a racit am tras foaia usor, am umplut blatul cu crema de lime si lamaie, am decorat cu coaja de lime si lamaie si am dat tarta la rece.

Sper sa va placa si voua!

Sursa: bucataras.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page