RETETA | Tartă cu gutui

INGREDIENTE:

Pentru aluat
  • 150 g făină
  • 70 g unt
  • 1 praf sare
Pentru umplutură
  • 4 gutui
  • 70 g zahăr
  • 60 g unt
  • 2 linguri miere
Pentru servit
  • fulgi de migdale

MOD DE PREPARARE:

1. Aluatul: în făină se adaugă sarea şi untul tăiat bucăţele. Se frământă aluatul. Se strânge într-o bilă care se acoperă cu folie alimentară. Se dă la rece 30 de minute.

2. Gutuile, curăţate şi cu seminţele scoase, se taie cuburi şi se pun la fiert. Se scurg şi se amestecă cu unt şi zahăr.

3. Aluatul se pune într-o tavă de tartă. Se pun gutuile cu unt, se ung cu miere încălzită şi se dă tava la cuptor, 35 de minute. După ce se scoate, se presară fulgii de migdale deasupra.

Sursa: retete.unica.ro

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close