RETETA | Supă cremă de dovlecei, mazăre și leurdă

Ingrediente:

  • 800g dovlecei
  • 300g mazare
  • 1 ceapa mare alba
  • doua legaturi de leurda
  • 2 linguri ulei de masline extravirgin
  • 100ml smantana pentru gatit
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Curata dovleceii de coaja si taie-i cubulete. Curata ceapa si tai-o marunt.

Intr-o oala pune uleiul la incins si caleste ceapa. Cand incepe sa se inmoaie adauga dovleceii si continua sa amesteci. Adauga putina sare. Caleste dovleceii pana cand incep sa se rumeneasca usor apoi adauga 400ml apa si lasa-i sa fiarba la foc mic timp de 15 minute. Adauga apoi si mazarea si lasa totul sa fiarba pana cand legumele sunt bine patrunse.

La final adauga leurda si las-o sa fiarba la foc mic timp de doua minute. Stinge focul si lasa supa sa se raceasca.

Cand s-a racit adauga supa la blender si paseaz-o bine pana cand obtii o crema fina.

Pune din nou supa la fiert. Cand da in clocot adauga smantana si asezoneaza dupa gust cu sare si piper.

Supa crema cu dovlecei, mazare si leurda se serveste calda, decorata cu frunze de menta. Poti servi alaturi crutoane de aine sau felii de paine prajita unse cu ulei si usturoi.
Sursa: retete.acasa.ro

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close