RETETA | Somon la cuptor, cu legume și sos de vin

Ingrediente:

250g file de somon
200g cartofi, taiati in sferturi
1 fenel, taiat bucati mari
1 lamaie feliata
10 rosii cherry, taiate in jumatati
100g masline negre, fara samburi, taiate in jumatati
1 ou, batut spuma
ulei de masline
sare
piper
1 pahar de vin alb

MOD DE PREPARARE:

Pune cartofii la fiert in apa cu sare. Lasa-i sa clocoteasca timp de 6 minute.

Intre timp, intr-un catron adauga pestele, rosiile, fenelul, lamaia si maslinele. Stropeste-le cu ulei de masline si asezoneaza cu sare si piper dupa gust. La final adauga cartofii fierti si amesteca bine.

Din folie de staniol formeaza o punga. Unge trei dintre capete cu ou batut, apoi sigileaza-le bine, astfe incat zeama sa nu se poata scurge.

Adauga in punga formata pestele si legumele si toarna vinul peste ele. Sigileaza si celalat capat al pungii. Asaza punga intr-o tava si coace pestele timp de 18-20 de minute.

Cand este gata, desfa punga cu grija, laand aburul sa iasa afara, pentru a nu te arde. Adauga apoi continutul pe un platou.

Cum se serveste somonul cu legume si sos de vin
Serveste pestele alaturi de felii de un pahar de vin alb.

Sursa: retete.acasa.ro

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close