RETETA | Somon glazurat

Ingrediente:

4 fileuri de somon

sare

piper

4 linguri de făină

4 linguri de miere

2 linguri de ulei de măsline

coaja de la o limetă

Pentru sos

150 g unt

2 căței de usturoi

1 lingură de miere

zeama de la o limetă

sare

piper

Mod de preparare:

Preîncălzește cuptorul la 200°C.

Pentru sos, topești untul într-o tigaie, amestecând în mod constant, până să spuma devine aurie. Pui usturoiul, mierea și zeama de limetă. Lași deoparte.

Asezonezi somonul cu sare și piper. Treci fiecare prin făină și pe fiecare file pui 1 lingură de miere.

Încălzești uleiul și apoi pui somonul, 2 minute pe fiecare parte. Apoi, pui toate fileurile în tigaie și dai la cuptor pentru 10 minute. Servești cu sos și coajă de limetă răzuită.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tags: