RETETA | Somon cu unt şi usturoi

Ingrediente:

570 g somon
2 linguri zeamă de lămâie
2 căţei de usturoi, tocaţi
3 linguri unt topit
½ linguriţă sare
¼ linguriţă piper negru măcinat
¼ linguriţă oregano
¼ fulgi de ardei iute roşu
1 lingură pătrunjel tocat, pentru ornat

Mod de preparare:

Preîncălzeşti cuptorul. Tapetezi o tavă de copt cu folie de aluminiu. Folia ar trebui să fie suficient de mare pentru a acoperi peştele.

Într-un vas mic, adaugi zeama de lămâie, usturoiul şi untul topit. Amesteci toate ingredientele până se omogenizează.

Aşezi somonul în tava pregătită. Torni compoziţia de unt peste peşte. Condimentezi cu sare, piper, oregano şi fulgi de ardei iute. Îndoi marginile foliei de aluminiu peste somon şi te asiguri că este bine sigilat, astfel încât să nu iasă sosul.

Dai tava la cuptor şi laşi peştele să se coacă 15-20 de minute. Desfaci folia şi laşi peştele să se rumenească 2-3 minute. Atenţie, să nu îl laşi să se ardă prea tare. Scoţi tava din cuptor şi presari pătrunjelul tocat. Dacă vrei, serveşti somonul cu o garnitură de legume, cu o salată sau cu orez fiert sau quinoa.

Sursa + foto: www.primaverakitchen.com

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close